Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Jadłospis

W związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rag290 / (UE) nr 1169/2011, który wszedł w życie z dniem 13 grudnia 2014 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności od dnia 04.05.2015 r. w jadłospisie stołówki szkolnej zostaną wyszczególnione produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Alergeny zostaną zaznaczone pogrubioną czcionką.

 

PŁATNOŚĆ ZA ŻYWIENIE W MIESIĄCU PAŹDZIERNIKU 

wynosi : 22 dni x 3,20zł = 70,40 zł     do 15.10.2018 r

 

Jadłospis 15.10 - 19.10

                                                                                

PONIEDZIAŁEK 15.10.2018 rok

Barszcz czerwony zabielany ( śmietana 12% ) z ziemniakami i natka pietruszki / 300g

wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, buraki , przyprawy

Pierogi z mięsem I mięso wieprzowe mielone, masło, jajka, mąka pszenna ) / 300g

Sok winogronowo – jabłkowy bez dodatku cukru / 250g

Wartośćkaloryczna

        zestawu

   649 kcal

WTOREK 16.10.2018 rok

Żurek ( pszenica, śmietana 12% , mleko) z jakiem i kiełbasą  / 300g

zawiesina mąki z wodą, przyprawy

Pieczywo mieszane ( maka pszenna, żytnia ) / 70g

Ryż gotowany na mleku ( masło )  z koktajlem truskawkowym ( śmietana 12% ) / 300g

Woda mineralna lekko gazowana / 250g

Banan / 180g

   

    676 kcal

 

ŚRODA 17.10.2018 rok

Zupa fasolowa z ryżem i natką pietruszki / 300g

wywar mięsno – warzywny ( seler ) , por, fasolka szparagowa, śmietana 12%

Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia ) / 70g

Ziemniaki gotowane ( masło ) z nutą koperku / 200g

Surówka wiosenna : ogórek świeży, pomidor, rzodkiewka, cebulka dymka / 150g

Sok warzywno – owocowy baz dodatku cukru / 250g

    

    662 kcal

CZWARTEK 18.10.2018 rok

Rosół drobiowy z makaronem nitki ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g

wywar mięsno- warzywny ( seler naciowy i korzeniowy ) por, kapusta włoska, marchew, pietruszka

Krokiety z kapustą i grzybami ( olej rzepakowy, jajka, mąka pszenna ) / 220g

Herbata z cytryną / 250g

Jabłko / 188g

   837 kcal

PIĄTEK 19.10.2018 rok

Zupa kalafiorowa z kluseczkami ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g

wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, śmietana 12%, kalafior różyczki

Ziemniaki gotowane ( masło ) z nutą koperku / 200g

Paluszki rybne – mintaj  panierowane ( pszenica, jajka ) z całości fileta – pieczone / 95g

Surówka obiadowa z czerwonej kapusty , jabłek, ogórków kwaszonych i cebuli / 150g

Woda mineralna lekko gazowana / 250g

Bułeczka maślana pszenna ( mleko, jajka, mąka pszenna ) / 60g

   682 kcal

     

 

 zklasa
 szkolazdrowie
 ambasador